Pastoralni djelatnici iz Kanade i SAD-a na susretu u Torontu


Godišnji skup hrvatskih pastoralnih djelatnika iz Kanade i Sjedinjenih Američkih Država održan je u Torontu od 8. do 10. listopadau Hrvatskoj katoličkoj župi Naše Gospe, Kraljice Hrvata.

Foto: laudato.hr

Foto: laudato.hr

Na skupu je sudjelovalo više od 30 svećenika i redovnica zajedno s rektorom Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željkom Tanjićem; nacionalnim ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislavom Markićem; pročelnikom Odjela za komunikologiju HKS-a prof. dr. Jerkom Valkovićem i studentskim kapelanom Odilonom Singbom.

Susret je počeo molitvom Večernje koju je predvodio delegat Hrvatske inozemne pastve za Kanadu mons. Ivan Vukšić. Pozdrave su uputili župnik Hrvatske katoličke župe u Torontu dr. Mladen Horvat i delegat Hrvatske inozemne pastve za Sjedinjene Američke Države fra Nikola Pašalić. Uvodno predavanje o aktualnostima iz Hrvatske inozemne pastve održao je ravnatelj Markić. Okupljene je upoznao s personalnom stanjem i promjenama te uputio na neke protekle događaje, kao i aktualne i buduće izazove.

Sljedećih dana upriličeno je nekoliko predavanja, izlaganja, a svaki dan su slavljene sv. mise.

KT