U križnom putu u Meksiku opisano kako radikalne feministkinje tuku Isusa


Posuvremenjenje križnoga puta, koji je održan na Veliki petak u južnom Meksiku, naišlo je na kritiku liberalističkih medija zbog opisa kako radikalne feministkinje tuku Isusa koji je pao na zemlju.

Ovu je pobožnost organizirala i putem facebooka prenosila evangelizacijska platforma Life Online Oficial, povezana sa župom Sv. Josipa u Ciudad Pemexu, koja se nalazi pod jurisdikcijom biskupije Tabasco.

Kako navodi CNA, članovi ove platforme opisuju sebe kao „mlade katolike“ koji su zainteresirani za „razgovor o mnogim temama koje nam pomažu da budemo bolji i rastemo u svojoj vjeri, pravilno nas informirajući o važnim pitanjima u svjetlu učiteljstva Crkve“.

Put križa je predvodio župnik župe Sv. Josipa vlč. Tomás Raymundo Rodríguez.

U opisu osme postaje narator govori: „Prije 2021 godinu Spasitelj je susreo grupu žena na ulicama Jeruzalema kako plaču za Njim. Danas, 2021 godinu poslije, Gospodin se vraća u susret sasvim drugačijim ženama od onih koje je tješio.

Žene, zarobljene u grupi koja je iracionalna, traže prava temeljena na uvredama, uništavaju sve što im se nađe na putu, bore se za feminizam i dostojanstvo žena, dok se ni ne ponašaju dostojanstveno“, navodi se uz ovu postaju te konstatira: „Nasilne žene, koje ostavljaju trag vandalizma. Žene koje ulaze u crkve kako bi obeščastile Euharistiju, kako bi se rugale Djevici Mariji.“

Prikaz aludira na česte incidente u Latinskoj Americi radikalnih feministica koje na crkvama šaraju grafite za pobačaj.

Neki su meksički mediji kritizirali Biskupiju Tabasco i njezino veliko sjemenište zbog ove rekonstrukcije. Međutim, biskup Gerardo de Jesús Rojas López iz Tabasca opovrgnuo je da su za to odgovorni sjemenište ili biskupija.

KT