Caritas Argentina

U zemlji još uvijek ima mnogo siromašnih i neishranjenih ljudi


Zbog prehrambene krize u zemlji Argentinski je Caritas u samo tri tjedna podijelio više od 810 tona hrane. Sve je više poziva za pomoć.

Od 27. rujna do 18. listopada prošle godine Argentinski je Caritas u 54 biskupije u toj zemlji podijelio 810 tona hrane koju je darovalo Ministarstvo zdravstva i društvenoga razvoja, u vrijednosti od oko 77 milijuna argentinskih pezosa.

Istodobno je pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava u kojoj je, između svibnja i prosinca, skupljeno više od 1.600.000 dolara koji su namijenjeni za pomoć gotovo 800 djece i više od 2300 obitelji u osam argentinskih biskupija, javlja Vatican News.

Povećanje cijena i nedostatak posla

Primijetili smo vrlo veliki postotak siromašnih. Svakoga dana sve više ljudi treba najosnovniju hranu. Povećanje cijena i nedostatak posla bacili su na koljena najranjivije skupine stanovništva – istaknula je Sofia Terek, koordinatorica za neposrednu pomoć i krizna stanja u Argentinskom Caritasu koji radi kako bi odgovorio na društvene probleme marginaliziranih zajednica, siromaha te krizā u zemlji.

Iz Caritasa obroci za djecu i starije osobe

Neposrednu pomoć Caritas pruža kroz 180.000 vreća hrane i 600.000 obroka mjesečno. Osim toga, raspolaže s više od 760 blagovaonica i više od 3000 mjesta na kojima se poslužuje doručak, užina i mlijeko za djecu, školarce, adolescente, trudnice i starije osobe.

Opisujući to važno zauzimanje za pomoć stanovništvu, msgr. Carlos Tissera, ravnatelj Argentinskoga Caritasa, rekao je da u svojemu radu kao uzor imaju Krista koji je – kako je rekao – došao služiti jednostavno i ponizno.

KT