Kalendar liturgijskih i drugih slavlja za medijsko praćenje u 2021. u BiH


Članovi Stručnog tijela za prijenose liturgijskih slavlja Biskupske konferencije BiH sačinili su Kalendar liturgijskih i drugih slavlja za medijsko praćenje u 2021. u okviru Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini.

Kalendar (kojega možete preuzeti OVDJE) obuhvaća razdoblje cijele građanske godine, a zbog aktualne pandemije koronavirusa – kada se gotovo ništa sa sigurnošću ne može kazati da će uistinu biti na rečeni nadnevak – objelodanjen je tek 16. ožujka.

Riječ je pak o najvažnijim događanjima u Vrhbosanskoj, Banjolučkoj, Mostarsko-duvanjsko i Trebinjsko-mrkanskoj nad/biskupiji te redovničkim zajednicama prisutnim na prostoru BiH.

Kalendar je prvotno namijenjen medijskim djelatnicima s prijedlozima što bi se eventualno moglo i izravno popratiti, ali može poslužiti svima koje zanima što se događa u Katoličkoj Crkvi u BiH.

Članovi Stručnog tijela za prijenose liturgijskih slavlja Biskupske konferencije BiH, kojemu predsjeda vrhbosanski nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, su: generalni tajnik BK BiH i glavni urednika KTA BK BiH mons. Ivo Tomašević, ekonom Banjolučke biskupije i župnik u Presnačama mons. Ivica Božinović, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić, glavni urednik Katoličkog tjednika i portala Nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner, predstavnik Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko- mrkanske biskupije gosp. Mario Glibić te urednica vjerskog programa na Federalnoj televiziji gđa Marina Knežević.

KT