Kalendar liturgijskih slavlja za medijsko praćenje tijekom 2023. u BiH


Stručno tijelo Biskupske konferencije BiH za prijenose liturgijskih slavlja izradilo je kalendar katoličkih liturgijskih i drugih slavlja za medijsko praćenje u Bosni i Hercegovini tijekom 2023.

Kalendar, koji možete pruzeti OVDJE, prvotno je namijenjen medijskim djelatnicima s prijedlozima što bi se moglo popratiti, ili eventualno izravno prenositi, ali može poslužiti svima koje zanima što se događa u Katoličkoj Crkvi u BiH. Obuhvaća najvažnija događanja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji te Banjolučkoj, Mostarsko-duvanjsko i Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji kao i redovničkim zajednicama prisutnim na prostoru BiH tijekom cijele građanske godine.

Inače, predsjednik Stručnog tijela je vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić. Članovi su: ekonom Banjolučke biskupije mons. Ivica Božinović; tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić; ravnatelj i glavni urednik Radio Marije BiH p. Mato Anić; glavni urednik Katoličkog tjednika i urednik portala Nedjelja.ba vlč. Josip Vajdner;predstavnik Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije Mario Glibić; urednica vjerskog programa na Federalnoj televiziji Marina Knežević te generalni tajnik BK-a BiH i glavni urednika KTA BK-a BiH mons. Ivo Tomašević.

Ž.I., KT