Njemačka dužnosnica «čestitala Božić» ne spominjući Božić


Povjerenica njemačke vlade za pitanje integracije Annette Widmann-Mauz (Kršćansko-demokratska unija CDU) našla se na udaru kritika javnosti i vlastite stranke zbog toga jer je na svojoj blagdanskoj čestitki izbjegla spominjanje Božića.

Foto: narod.hr

Foto: narod.hr

Widman-Mauz je poslala čestitku u kojoj stoji: «Bez obzira na to u što vjerujete, želimo vam mirne praznike i dobar start u novu godinu».

«Mislim da se podrazumijeva samo po sebi da za Božić čestitate Božić, a ne da šaljete nekakve 'Blagdanske pozdrave' ili što god već», rekao je član predsjedništva CDU-a Armin Laschet, i sam donedavno ministar integracije najmnogoljudnije njemačke savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Izbjegavanje spominjanja Božića izazvalo je negativne reakcije i kod nekih političara muslimanskog porijekla koji govore o «pogrešno shvaćenoj toleranciji».

«Žalosno je da pogrešno shvaćena tolerancija vodi k tome da Božić, praznik ljubavi, potpuno nestane», rekla je zastupnica stranke Ljevica turskog porijekla, Sevim Dagelen, za dnevnik Bild, a prenio narod.hr.

Alternativa za Njemačku (AfD) smatra da CDU sve više gubi svoje kršćanske korijene.

«Na čestitki političarke CDU-a nema ni trunke kršćanstva koje ova stranka nosi u nazivu», rekla je predsjednica AfD-a Alice Weidel.

Jasno je kako je ova pojava samo nastavak diktature relativizma i političke korektnosti u kojoj se, pazeći da se ne «ugrozi» manjina, odbacuje svoj identitet i šteti, uvjetno rečeno, članovima većinske zajednice.

KT