Papa Franjo blagoslovio Vespu s lijekovima za dječju bolnicu u Senegalu


Rimski biskup je, 12. studenoga, na Trgu Sv. Petra blagoslovio Vespu kojom Joze Antonio Fernandez iz španjolske Pamplone planira prevesti lijekove za dječju bolnicu u Dakaru u Senegalu.

 

Prema utvrđenom voznom planu Vespa i njezin vozač trebaju savladati skoro 10 000 kilometara kako bi se ispunio zadani cilj prijevoza potrebitih medikamenata za dječju onkološku bolnicu, ali i prikupiti sredstva za medicinska istraživanja.

"Biti danas u Rimu sa Svetim Ocem koji je blagoslovio motor koji nam omogućava dovršiti projekt solidarnosti je nešto nevjerojatno. Ovo je svojevrsno 'punjenje baterija' za nastavak dugog puta", rekao je novinarima Rome Reports Joze Antonio Fernandez koji je želio posjetiti Rim i osobno Papi objasniti ciljeve projekta solidarnosti koji se sprovodi u suradnji s Univerzitetom u Navari i španjolskim Institutom za tropske bolesti.

Fernardez je ispričao okupljenim novinarima da nije dugo trebao objašnjavati Svetome Ocu svoje nakane. Nakon blagoslova Vespe i vozača Rimski je biskup zamolio Joze Antonija da moli za njega dok bude putovao ka Dakaru.

KT