Paprenjak u obliku pariške crkve Notre-Dame pobijedio na natjecanju


Umjetnik Joseph Daigle s replikom pariške crkve Notre-Dame pobijedio je na izboru za najbolju kuću od paprenjaka kojeg organizira „The Newark Arts Alliance“.

Iako je ovo natjecanje „staro“ tek dvije godine, privlači prava umjetnička djela, a takva je i replika crkve Notre-Dame de Paris. Ono što je osobito zanimljivo je to što je Daigle koristio gumene bombone kako bi napravio impresivne vitraje. Unutar crkve stavio je LED svjetla kako bi osvijetlio paprenjak. Nije zaboravio „izgraditi“ i toranj kojeg je progutala vatra u požaru 2019.

Joseph nije sam radio na ovoj slastici, pomogli su mu roditelji, ali je svejedno trebalo šest dana da se to završi, tj. oko 120 radnih sati, piše Aleteia.

The Newark Arts Alliance dodjeljuje nagrade u tri kategorije: 100 dolara za Best of Show, 100 dolara za People's Choice i 50 dolara za Honorable Mention. Joseph Daigle već je osvojio prvu kategoriju, vjerojatno će dobiti i nagradu prema glasovima ljudi, a pobjednik treće kategorije je djelo s naslovom Kuća pasa.

Ovo je drugi put da Daigle osvaja prvu nagradu na ovom natjecanju. Prošle godine se natjecao s replikom arhitektonskog projekta Franka Lloyda Wrighta Falling Water. Ipak, Notre-Dame je po veličini veći od prošlogodišnjeg paprenjaka stoga se organizatori pitaju što mogu očekivati od Josepha Daiglea sljedeće godine.

T.M.I., KT