"Katolički tjednik" i HNK "Hajduk" ispunili veliku želju baki Janji


Priča o baki Janji Delić, 88-godišnjoj zaljubljenici u sport, objavljena u „Katoličkom tjedniku“ i portalu „Nedjelja.ba“ u kojoj je istaknula kako joj velika želja imati dres splitskog „Hajduka“ doživjela je sretan kraj.

Naime, suradnjom Katoličkog tjednika i HNK-a Hajduk baka Janja za svoj 88. rođendan dobila je neočekivani dar: najdraži „bili“ dres sa svojim imenom i brojem svojih godina.

Dar splitskog kluba

„Ja sam za 'Ajduka navijala, a djeca za Dinamo. Hajduk je moj“, ponosno je prije 15-ak dana izjavila baka Janja uz želju za 88. rođendan dobitidres splitskog kluba. „Da imam, trebali bi mi odjenuti kada umrem pa da s dresom odem u grob“, zaključila je tada. Janja je 11. studenoga skromno u krugu obitelji proslavila svoj rođendan, a iznenađenje je došlo nekoliko dana poslije točnije u nedjelju, 15. studenoga kada joj je dar splitskog Hajduka u njezinomdomu uručio glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije don Dražen Kustura, koji je bio posrednik između Katoličkog tjednika i Hajduka.  

Suze radosnice

Nakon što je otvorila vrećicu i vidjela dres sa svojim imenom i brojem godina baka Janja bila je nemalo izenađena te je odmah upitala: „Je li ovo od mog 'Ajduka? A još piše i Janja, a ima i broj 88“, te je uz suze radosnice zahvalila svima koji su joj uljepšali rođendan. Odmah je majicu svoga najdražega kluba obukla i ponovila ponovno riječi: „Sada mogu umrijeti, ali ovaj dres ide sa mnom u grob.“ Vidno radosna i uzbuđena, nastavila je nabrajti neke od legendi splitskog kluba koje je gledala prije nekoliko desetljeća te je još nekoliko puta zahvalila na daru.

Osim nje, zahvalni su i njezin sin Anto i snaha Katica, s kojima baka provodi svoje staračke dane. Upravo je Anto u stilu svoga puno poznatijeg prezimenjaka, Milana Delića, upitao: „Ljudi je li ovo moguće?“

Priča o baki Janji, strastvenoj zaljubljenici u sport, još jednom je pokazala kako se život sastoji od sitnica koje nekomu mogu uljepšati svakodnevnicu. HNK Hajduk i Katolički tjednik uspjeli su zajednički usrećiti staricu koja nas je iz svoga doma i ispratila u najdražem dresu. Nadamo se da će isti još dugo nositi u zdravlju i blagoslovu.

KT